- 1 papryka chili
- 30 dag kiełbasy cienkiej
- 2 duże cebule
- pół kilo ziemniaków
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego z ziołami i czosnkiem ( może być zwykły )
- 2 łyżki masła
- majeranek
- ziarenka smaku Winiary
- 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
- por
- seler
- 1 duża marchewka
- 30 dag mięsa gulaszowego
- 3 liście laurowe
- ziele angielskie

Przygotowanie
- Do garnka wlewamy 2 litry wody i zagotowujemy.
- Obieramy ziemniaki , kroimy drobno w kostkę i przekładamy do garnka z gotującą się wodą.Wkładamy pora, selera i drobno pokrojoną marchewkę cały czas gotujemy.
- Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
- Cebulę obieramy i siekamy przekładamy na patelnie.Dodajemy pokrojoną kiełbasę i mięso gulaszowe oraz masło i wszystko razem podsmażamy przez ok 5 minut. Wrzucamy do garnka.
- Papryczkę chili myjemy i kroimy wzdłuż, usuwamy pestki. Papryczkę bardzo drobno kroimy wrzucamy do garnka.
- Wyjmujemy pora i selera.
- Dodajemy koncentrat dokładnie mieszamy.
- Doprawiamy do smaku papryką słodką i ziarenkami smaku, na sam koniec dodajemy majeranek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz