- pół kilo mięsa mielonego wieprzowego
- 100 g kaszy gryczanej
- duża cebula
- przyprawa do mięsa mielonego
- bułka tarta
- sól i pieprz
- 2 łyżki przyprawy kucharek
- 1 jajko
- olej do smażenia

Przygotowanie
- Kaszę gotujemy w gorącej wodzie z 2 łyżkami kucharka.Gotowa kaszę odstawiamy do wystygnięcia.
- Cebule kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa mielonego, następnie dodajemy jajko, przyprawę do mięsa mielonego i wsypujemy kaszę,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
- Wyrabiamy jednolita masę . Jeśli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej.
- Z masy formujemy okrągłe kotleciki które smażymy na gorącym oleju z obu stron lekko je przygniatając widelcem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz