- kilogram parówek hot-dog z serem
- ketchup pikantny
- bułka tarta
- 4 jajka
- 4 szkl mleka
- pół łyżeczki soli
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki oleju
- łyżeczka przyprawy kucharek
- olej do smażenia

Przygotowanie
- Mleko wlać do głębokiego naczynia, wsypać mąkę i pół łyżeczki soli oraz łyżeczkę przyprawy kucharek i dodać olej oraz 2 jajka.Wszystko razem wyrobić na gładkie jednolite ciasto.Usmażyć naleśniki.
- Na każdym naleśniku ułożyć parówkę polać ją ketchupem i zwinąć w rulon.
- Dwa jajka wbić do talerzyka i dokładnie wymieszać żółtka z białkiem , na drugi talerzyk wsypać bułkę tartą.
- Każdy gotowy naleśnik moczyć w jajku następnie w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz