poniedziałek, 12 listopada 2012

JAJECZNICA NA CEBULCE

Składniki;

  • 3 duże cebule
  • 5 jajek
  • 2 grube plasterki kiełbasy
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
Przygotowanie
  1. Cebulę obieramy i kroimy drobno w kosteczkę.
  2. Kiełbasę kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Na gorącej patelni kładziemy dwie łyżki masła dodajemy cebulę i kiełbasę, wszystko razem dokładnie mieszamy od czasu do czasu aż cebulka zeszkli się.
  4. Jajka rozbijamy do miseczki dodajemy szczyptę soli i energicznie za pomocą widelca ubijamy aż żółtka połączą się z białkami.
  5. Jajka dodajemy do cebuli i kiełbaski , mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Gdy jajka się zetną jajecznica gotowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz