- 2 torebki ryżu
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka vegety
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 30 dag fasoli szparagowej
- 4 duże marchwie i 2 cebule
- puszka kukurydzy
- 1 czerwona i żółta papryka
- mały ketchup pikantny i łagodny
- sól i pieprz
- majeranek

Przygotowanie
- Marchew pokroić w plastry, cebule w krążki, papryki w paski a fasolę szparagowa w niewielkie kawałki.Warzywa poddusić na maśle aż zmiękną.
- Mięso mielone podsmażyć na patelni.
- Do mięsa dodać warzywa i kukurydzę, doprawić solą i pieprzem.Wlać ketchupy i dokładnie wymieszać cały czas trzymając na ogniu.Na koniec dodać majeranek w dłoniach roztarty.
- Ryż ugotować we wrzątku z liśćmi laurowymi i łyżką vegety.
- Ryż wyłożyć na talerze i polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz