poniedziałek, 30 lipca 2012

SERNIK NA ZIMNO

Składniki:
  • śmietanka w kartoniku UHT
  • 4 galaretki owocowe czerwone
  • 2 serki homogenizowane truskawkowe
  • opakowanie okrągłych biszkoptów
Przygotowanie
  1. Rozrobić galaretki po dwie w jednej miseczce według przepisu na opakowaniu.
  2. W głębokim naczyniu zmiksować śmietankę aż będzie sztywna, następnie dodać serki i miksować ok 2 minut. Dodać zimną galaretkę i miksować do uzyskania jednolitej masy.
  3. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę sernikową. Następnie włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Gdy masa lekko stężeje wylać na wierzch tężejącą galaretkę i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz