wtorek, 31 lipca 2012

LECZO Z CUKINI

Składniki:

  • średniej wielkości cukinia
  • 40 dag kiełbasy podwawelskiej lub innej
  • mały ketchup pikantny
  • mały por
  • 2 marchwie
  • jedna czerwona papryka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki vegety
  • główka cebuli
Przygotowanie
  1. Kiełbasę pokroić w kostkę o grubości 1,5 cm.
  2. Cebule pokroić w talarki i zeszklić na patelni.
  3. Do cebuli dodać kiełbasę i podsmażyć 5 min. razem.Następnie przełożyć do garnka.
  4. Cukinie obrać ze skórki i pokroić ok 3 cm talarki.Usunąć gniazda nasienne a następnie każdy talarek pokroić w grubszą kostkę ok. 5 cm.
  5. Marchewkę pokroić w plasterki a paprykę czerwoną w cienkie paski.
  6. Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z kiełbasą i cebulą. Zalać wodą do połowy zawartości garnka.Dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
  7. Dodać vegetę, sól i pieprz do smaku oraz ketchup i dusić razem ok 5 minut na wolnym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz