
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 2 szkl. wody
- 1\3 łyżeczki soli
- 1łyżka cukru
- 1\3 szkl. octu 6 %
Przygotowanie
- Papryki dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.
- Każdą paprykę pokroić w paski o szerokości 4-5 cm.Następnie włożyć do słoików.
- Wodę, cukier, ocet, sól,liście laurowe i ziele angielskie zagotować.
- Gorącą zalewą zalać paprykę i dokładnie zakręcić słoiki.
- Słoiki wekować 8 minut we wrzątku.. Następnie wyjąć i osuszyć.Po ostygnięciu trzymać w chłodnym miejscu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz