poniedziałek, 30 lipca 2012

PAPRYKA W OCCIE

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 2 szkl. wody
  • 1\3 łyżeczki soli
  • 1łyżka cukru
  • 1\3 szkl. octu 6 %
Przygotowanie
  1. Papryki dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych.
  2. Każdą paprykę pokroić w paski o szerokości 4-5 cm.Następnie włożyć do słoików.
  3. Wodę, cukier, ocet, sól,liście laurowe i ziele angielskie zagotować.
  4. Gorącą zalewą zalać paprykę i dokładnie zakręcić słoiki.
  5. Słoiki wekować 8 minut we wrzątku.. Następnie wyjąć i osuszyć.Po ostygnięciu trzymać w chłodnym miejscu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz