poniedziałek, 30 lipca 2012

SAŁATKA ŚLEDZIOWA

Składniki:

  • 6 filetów śledzia małosolnego
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku zielonego
  • 1 por
  • 3 marchwie 
  • słoik majonezu
  • pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
  1. Śledzie pokroić w kawałki o szerokości 2 cm.Przełożyć do salaterki.
  2. Por pokroić drobno , marchew umytą pokroić w plasterki i dodać do śledzi.
  3. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy i wsypać do salaterki, następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać.
  4. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
  5. Salaterkę z sałatką przykryć folią aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki.Po godzinie dokładnie wymieszać sałatkę i w razie potrzeby doprawić jeszcze raz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz