wtorek, 12 maja 2015

Serniczek z rodzynkami

Składniki:

  • 3/4 kg sera twarogowego(dałam taki gotowy do wypieków)
  • 5 jajek
  • 3/4 lub 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki rozpuszczonego masła
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • rodzynki

Przygotowanie:
  1. Ser zmielić 3 razy albo dać taki gotowy do wypieków.
  2. Jajka ubić z cukrem i dodać do sera.
  3. Dodać rozpuszczone masło, dosypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. 
  4. Dodać namoczone rodzynki przesypane mąką
  5. Sernik wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 50 - 60 minut, aż będzie z wierzchu złotobrązowy. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz