środa, 20 maja 2015

Fasolka po bretońsku

Składniki:
Przygotowanie:
  1. Żeby przygotować fasolkę po bretońsku należy najpierw zalać fasolę wodą i odstawić na całą noc.
  2. Na drugi dzień odlej wodę, w której fasola się moczyła, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim
  3. Pokrojony boczek i kiełbaskę podsmażyć z cebulką i dodać do gotującej się fasolki.
  4.  Gdy fasola będzie zupełnie miękka, przypraw ją do smaku cukrem, solą, pieprzem, przyprawą do zup i majerankiem oraz koncentratem. 
  5. Ja gotuje fasolkę w niedużej ilości wody dzięki czemu nie muszę dodawać zasmażki z mąki aby była gęsta.Do fasolki można dodać resztki wędlin czy też mięsa z obiadu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz