piątek, 10 sierpnia 2012

CIASTO HERBATNIKOWE

Składniki:

  • 5 opakowań herbatników po 200 gram
  • 2 budynie śmietankowe 
  • 1 szkl wiórków kokosowych
  • masło do posmarowania blachy
  • 1 galaretka owocowa
  • 1 l mleka
Przygotowanie
  1. Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu.Do ugotowanej masy wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
  2. Galaretkę rozrobić w 450 ml gorącej wody.
  3. Kwadratową blachę wysmarować masłem. Dno wyłożyć herbatnikami i posmarować masą budyniową. Przekładać na przemian herbatniki masą tak aby ostatnia warstwa to były herbatniki.
  4. Wierzch polać tężejącą galaretką.
  5. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz