- 50 dag białej surowej kiełbasy
- 30 dag fasolki szparagowej
- pół papryki czerwonej
- 2 marchwie
- słoiczek pędów bambusa
- cebula
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz i sól do smaku
- 2 łyżki vegety
- 2 szkl. wody
Przygotowanie
- Białą kiełbasę gotujemy we wrzątku ok. 5 minut.Ugotowaną i ostygniętą kroimy w plasterki ok 1 cm.Następnie podsmażamy na patelni aż się zarumieni.Podsmażoną przekładamy do garnka.
- Marchewkę skrobiemy i kroimy w plasterki, połowę papryki kroimy w paski, cebulę kroimy w pół talarki. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka z kiełbasą i dodajemy odcedzone pędy bambusa.Zalewamy wodą i dusimy ok. 10 minut pod przykryciem.
- Po 10 minutach doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodajemy vegetę. Gdy warzywa zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze chwilkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz