poniedziałek, 6 sierpnia 2012

BIAŁA KIEŁBASA DUSZONA Z WARZYWAMI

Składniki:

  • 50 dag białej surowej kiełbasy
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • pół papryki czerwonej
  • 2 marchwie
  • słoiczek pędów bambusa
  • cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 łyżki vegety
  • 2 szkl. wody
Przygotowanie
  1. Białą kiełbasę gotujemy we wrzątku ok. 5 minut.Ugotowaną i ostygniętą kroimy w plasterki  ok 1 cm.Następnie podsmażamy na patelni aż się zarumieni.Podsmażoną przekładamy do garnka.
  2. Marchewkę skrobiemy i kroimy w plasterki, połowę papryki kroimy w paski, cebulę kroimy w pół talarki. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka z kiełbasą i dodajemy odcedzone pędy bambusa.Zalewamy wodą i dusimy ok. 10 minut pod przykryciem.
  3. Po 10 minutach doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodajemy vegetę. Gdy warzywa zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze chwilkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz