- 50 dag mięsa z piersi kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 5 łodyg selera naciowego
- 2 marchewki
- 1 strąk czerwonej papryki
- garść mrożonej fasolki szparagowej
- 1\2 l rosołu może być z kostki
- sos sojowy
- pieprz
Przygotowanie
- Cebulę obrać,posiekać w kostkę,jabłko umyć i pokroić na cząstki,obraną marchew pokroić na cienkie długie paseczki.
- Łodygi selera opłukać,obrać z włókien,pokroić na 4cm kawałki,paprykę opłukać i przekroić,wyjąć gniazdo nasienne,pokroić w paski.
- Mięso opłukać,pokroić w niedużą kostkę.Na głębokiej patelni rozgrzać olej,wrzucić mięso,lekko obsmażyć,wyjąć i przełożyć do garnka.
- Dodać rozdrobnione warzywa i jabłko,zalać bulionem,przykryć, dusić 30 min. na małym ogniu,przyprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz