wtorek, 6 marca 2012

KURCZAK W WARZYWACH

Składniki

  • 50 dag mięsa z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • garść mrożonej fasolki szparagowej 
  • 1\2 l rosołu może być z kostki 
  • sos sojowy
  • pieprz
Przygotowanie
  1. Cebulę obrać,posiekać w kostkę,jabłko umyć i pokroić na cząstki,obraną marchew pokroić na cienkie długie paseczki.
  2. Łodygi selera opłukać,obrać z włókien,pokroić na 4cm kawałki,paprykę opłukać i przekroić,wyjąć gniazdo nasienne,pokroić w paski.
  3. Mięso opłukać,pokroić w niedużą kostkę.Na głębokiej patelni rozgrzać olej,wrzucić mięso,lekko obsmażyć,wyjąć i przełożyć do garnka.
  4. Dodać rozdrobnione warzywa i jabłko,zalać bulionem,przykryć, dusić 30 min. na małym ogniu,przyprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz