- 1,5 kg surowych żeberek
- 1 kostka drobiowa z zielem angielskim i liściem laurowym
- pół szklanki gorącej przegotowanej wody
- garść majeranku
- 5 łyżek ketchupu pikantnego
- 2 łyżki przyprawy jarzynka
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej

Przygotowanie
- Ketchup mieszamy z jarzynką, papryką i majerankiem.
- Żeberka smarujemy masą ketchupową i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na dno wlewamy kostkę drobiową rozpuszczoną w gorącej wodzie.
- Pod przykryciem żeberka dusimy ok. 30 minut ( 180 st C) aż zmiękną od czasu polewając powstałym sosem.
- Po 30 minutach zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 30 minut w 220 st C na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz