- 1 kilogram ziemniaków dużych ( mniej więcej takiej samej wielkości)
- pól kilo mięsa mielonego
- 1 duża cebula
- 1 marchew
- pieprz i sól do smaku
- kostka rosołowa
- masło do posmarowania blaszki

Przygotowanie
- Mięso mielone przełóż do miski.Cebulę i marchew pokrój w kostkę i dodaj do mięsa mielonego. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
- Ziemniaki obierz i wydrąż środki następnie napełnij mięsem mielonym.
- Ułóż wypełnione ziemniaki na blaszce wysmarowanej masłem.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz ok. 70 minut.Kostkę rosołową rozpuść w szklance gorącej wody i od czasu do czasu polewaj ziemniaki podczas pieczenia.Podawać najlepiej z surówką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz