- 3 duże papryki
- pół kilo mięsa mielonego
- 1 cebula czerwona
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 4 pieczarki
- natka pietruszki
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- kucharek
- masło

Przygotowanie
- Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
- Pieczarki pokroić drobno, cebule obrać i pokroić w pół talarki.Cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle aż się zeszkli.
- Mięso przełożyć do miski dodać jajko i dokładnie wymieszać, następnie dodać pieczarki z cebulą ,posiekana natkę i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
- Tak przygotowanym farszem napełnić papryki.
- Paprykę poukładać w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wysmarowanej masłem.Piec w 180 st.C od czasu do czasu polewając po wierzchu drobiową kostką rozpuszczona w połowie szklance gorącej wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz