środa, 31 października 2012

PAPRYKA NADZIEWANA

Składniki:

  • 3 duże papryki 
  • pół kilo mięsa mielonego
  • 1 cebula czerwona
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 4 pieczarki
  • natka pietruszki
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • kucharek
  • masło
Przygotowanie
  1. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
  2. Pieczarki pokroić drobno, cebule obrać i pokroić w pół talarki.Cebulę i pieczarki podsmażyć na  maśle aż się zeszkli.
  3. Mięso przełożyć do miski dodać jajko i dokładnie wymieszać, następnie dodać pieczarki z cebulą ,posiekana natkę i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.
  4. Tak przygotowanym farszem napełnić papryki.
  5. Paprykę poukładać w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wysmarowanej masłem.Piec w 180 st.C od czasu do czasu polewając po wierzchu drobiową kostką rozpuszczona w połowie szklance gorącej wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz