- kilogram ziemniaków
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 40 dag kiełbasy cienkiej
- 2 jajka
- 2 duże łyżki kucharka
- olej do smażenia
- sól i pieprz

Przygotowanie
- Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach.Odsączyć od namiaru wody przez czystą ściereczkę.
- Wodę z ziemniaków odstawić na bok, jak się ustoi zlać delikatnie wodę a mąkę zebraną na dnie dodać do ziemniaków.
- Cebulę obrać i pokroić drobno.Czosnek rozgnieść i razem z cebulą dodać do masy ziemniaczanej.
- Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Podsmażoną kiełbasę połączyć z masa ziemniaczaną.
- Do masy dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać .Jeśli ciasto jest za rzadkie dodać mąkę.
- Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz