niedziela, 20 maja 2012

PIEROGI Z KAPUSTĄ I PASZTETEM

Składniki:
na ciasto:

  • 30 dag mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
na farsz:

  • 30 dag kapusty kiszonej 
  • 30 dag pasztetu drobiowego
  • 2 łyżki vegety
Przygotowanie
  1. Kapustę drobno pokroić i gotować do miękkości z vegetą.Gdy kapusta będzie miękka dodać pasztet i dokładnie wymieszać.
2.Zarobić ciasto z ciepłą wodą ,olejem i solą.Ciasto powinno być jednolite i delikatne.Rozwałkować,wykrawać krążki. Nadziewać farszem i zlepiać brzegi.Gotować w osolonej i wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz