niedziela, 20 maja 2012

CANNELONI

Składniki

  • opakowanie makaronu Canneloni
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • mały koncentrat pomidorowy
  • pieprz i sól ziołowa do smaku
  • cebula 
  • 4łyżki śmietany
  • 30 dag startego żółtego sera
  • 1 jajko
Przygotowanie
  1. Siekamy drobno cebulę i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone pieprz i sól do smaku.
  2. Jak mięso się podsmaży dodajemy do niego koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
  3. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
  4. Makaron Canneloni wypełnić za pomocą małej łyżeczki farszem , następnie ułożyć w naczyniu.
  5. Piec ok. 15 minut w 200 st. C.
  6. Następnie wymieszać śmietanę z jajkiem i serem na jednolitą masę. Polać makaron i zapiekać kolejne 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz