- opakowanie makaronu Canneloni
- 0,5 kg mięsa mielonego
- mały koncentrat pomidorowy
- pieprz i sól ziołowa do smaku
- cebula
- 4łyżki śmietany
- 30 dag startego żółtego sera
- 1 jajko
Przygotowanie
- Siekamy drobno cebulę i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone pieprz i sól do smaku.
- Jak mięso się podsmaży dodajemy do niego koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.
- Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
- Makaron Canneloni wypełnić za pomocą małej łyżeczki farszem , następnie ułożyć w naczyniu.
- Piec ok. 15 minut w 200 st. C.
- Następnie wymieszać śmietanę z jajkiem i serem na jednolitą masę. Polać makaron i zapiekać kolejne 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz