piątek, 2 października 2015

Ciasto bez jajek

Składniki:

  • 1/2 szkl oleju rzepakowego
  • 1 szkl mleka zimnego
  • 1/2 szkl cukru kryształ
  • 200 gram ulubionej marmolady
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody
  • ewentualnie 2 łyżki kakao ciemnego
  • dżem na wierzch ciasta


Przygotowanie
  1. Do miski wsypujemy mąkę , cukier i dodajemy marmoladę.Następnie olej , mleko , kakao i sodę.Wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  2. Ciasto przekładamy do blaszki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.
  3. Pieczemy ok 30 minut w 180 st C.
  4. Po upieczeniu wierzch ciepłego ciasta smarujemy dżemem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz