piątek, 17 kwietnia 2015

Roladki drobiowe ze szpinakiem

Składniki:

  • pół kilo piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 30 dag szpinaku mrożonego
  •  1 łyżeczka vegety
  • 1 kostka rosołowa 
  • pół szkl. wody gorącej
Przygotowanie
  1. Pierś kurczaka pokroić i rozbić jak na kotlety.
  2. Szpinak rozmrożony wymieszać z 1 łyżką vegety.
  3. Na każdym kawałku piersi kurczaka rozsmarować szpinak i zwinąć w rulon.
  4. Roladki układać w naczyniu żaroodpornym  , zalać wodą - pół szkl wrzątku rozpuścić kostkę rosołową
  5. Zapiekać 20 minut w 200 st C.
  6. Roladki upieczone wyjąć  i odsączyć oraz wystudzić.
  7. Każdą roladkę moczyć w rozbełtanym jajku następnie w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor z obydwu stron.
  8. Podawać z ziemniaczkami. Zamiast szpinaku można użyć sera lub innego nadzienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz