sobota, 24 stycznia 2015

Pączki twarogowe

Składniki :

  • 25 dag sera mielonego
  • 2 szkl mąki
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • 1 jajko
  • 5 dag margaryny
  • 1 łyżeczka sody
  • Cukier waniliowy
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie
  1. Mąkę wraz z sodą i cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym przesiać.
  2. Dodać jajko i masło.
  3. Zagnieść ciasto.
  4. Stolnicę podsypać mąką , ciasto rozwałkować na 1 cm. Można wykrajać pączki szklanką lub foremkami do ciastek.
  5. Wykrojone pączki smażyć z obydwu stron na gorącym oleju.
  6. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym , następnie posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz