
-ciasto:
- 1/2 kostki margaryny
- 3 żółtka
- 1/4 szklanka cukru
- 1 1/2 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenie
- 1 kg sera mielonego w wiaderku
- 2 budynie śmietankowe
- 4 żółtka
- 1 szkl cukru
- 3 łyżki oleju
- 2 szklanki mleka
- 7 białek
- 1 galaretka lub 3 łyżki cukru
- wiórka kokosowe
Przygotowanie
CIASTO:
- Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem.
- Do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia.
- Zagnieść ciasto i wylepić nim dno formy do pieczenia.
- Ser zmiksować z budyniami.
- Do masy serowej dodać żółtka i cukier następnie olej i mleko - wszystko razem zmiksować.
- Masa serowa jest konsystencji ciasta naleśnikowego i takie powinno być :)
- Masę serową wylać na ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku w 170 st C przez 40 minut.
- Ubić białka z galaretką lub cukrem na sztywną pianę.
- Gdy ciasto podpieczemy przez 40 minut to na wierzchu delikatnie rozprowadzamy pianę z białek która posypujemy wiórkami kokosowymi.
- Ciasto z pianą zapiekamy do zarumienienia piany na lekki brąz ok 10-15 minut w 170 st C.
- Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i czekamy do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz