gotowa masa do tortów w proszku
truskawki
2 cukierki Michałki
- ciasto
6 jajek
1 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
3 łyżki maki pszennej
1 łyżka octu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno.
- Do białek dodajemy żółtka , mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek i ocet - wszystko mieszamy na najniższych obrotach robota kuchennego.
- Masę do tortów przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
- Pieczemy w 180 st C ok 30 minut.Wystudzone ciasto kroimy cienko na 2 blaty.Jeden blat smarujemy 1/3 masy i układamy truskawki następnie kładziemy na nie cienką warstwę masy i przykrywamy drugim blatem ciasta.Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem , na wierzch możemy ułożyć kilka truskawek i posypujemy pokruszonymi cukierkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz