- pół kilo piersi z kurczaka
- 1 jajko
- bułka tarta
- 30 dag szpinaku mrożonego
- 1 łyżeczka vegety
- 1 kostka rosołowa
- pół szkl. wody gorącej
Przygotowanie
- Pierś kurczaka pokroić i rozbić jak na kotlety.
- Szpinak rozmrożony wymieszać z 1 łyżką vegety.
- Na każdym kawałku piersi kurczaka rozsmarować szpinak i zwinąć w rulon.
- Roladki układać w naczyniu żaroodpornym , zalać wodą - pół szkl wrzątku rozpuścić kostkę rosołową
- Zapiekać 20 minut w 200 st C.
- Roladki upieczone wyjąć i odsączyć oraz wystudzić.
- Każdą roladkę moczyć w rozbełtanym jajku następnie w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor z obydwu stron.
- Podawać z ziemniaczkami. Zamiast szpinaku można użyć sera lub innego nadzienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz