czwartek, 21 listopada 2013

PIERNIKOWE SŁODKOŚCI

Składniki:

  • 2 szklanki mleka o temp. pokojowej
  • 1 szklanka dżemu truskawkowego
  • 3 jajka
  • 2 szklanki cukru kryształu
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników
  • 2 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
  1. Mleko wlać do miski , dodać dżem ,  jajka , cukier kryształ ,mąkę,cukier waniliowy ,kakao , sodę, cynamon i przyprawę do pierników.Wszystko dokładnie wymieszać robotem.
  2. Z uzyskanej masy pieczemy ciasto piernik lub babeczki. Ciasto i babeczki pieczemy w 175 st C z tym że ciasto pieczemy 1 godzinę a babeczki około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz