![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0-3rts5V4uNk5H7ZzJbmumyNCXMr4SCcCBDazr0HQZ-5wD0AYdAG9lmg7-Rab9Ve3jl0tzIVJiHNVOl2rr43SB3mAmmDmb7Ig1tlQ1TMaCKgaaWVObzKroq7gvjxwB0OOPGVcgbKMtTdR/s200/Zdj%25C4%2599cie0210.jpg)
- 5 dużych kwaśnych jabłek
- 2 szkl. mąki pszennej
- 4 jajka
- 1 szkl cukru kryształu
- 1\3 szkl oleju rzepakowego
- 1\3 szkl napoju gazowanego lub wody gazowanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania ciasta
- sok z cytryny
Przygotowanie
- Jabłka obrać ze skóry i pokroić w grube plastry.Skropić sokiem z cytryny aby nie zbrązowiały.
- Jajka utrzeć z cukrem na masę.
- Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i napój gazowany.
- Wszystko dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
- Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, na wierzch poukładać plastry jabłka.
- Piec w 180 st. C przez 15-20 minut.
- Upieczone i ostygnięte ciasto posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz