- średniej wielkości cukinia
- 40 dag kiełbasy podwawelskiej lub innej
- mały ketchup pikantny
- mały por
- 2 marchwie
- jedna czerwona papryka
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki vegety
- główka cebuli

Przygotowanie
- Kiełbasę pokroić w kostkę o grubości 1,5 cm.
- Cebule pokroić w talarki i zeszklić na patelni.
- Do cebuli dodać kiełbasę i podsmażyć 5 min. razem.Następnie przełożyć do garnka.
- Cukinie obrać ze skórki i pokroić ok 3 cm talarki.Usunąć gniazda nasienne a następnie każdy talarek pokroić w grubszą kostkę ok. 5 cm.
- Marchewkę pokroić w plasterki a paprykę czerwoną w cienkie paski.
- Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z kiełbasą i cebulą. Zalać wodą do połowy zawartości garnka.Dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
- Dodać vegetę, sól i pieprz do smaku oraz ketchup i dusić razem ok 5 minut na wolnym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz